איך תגייסו את האנשים הנכונים לפרוייקט שלכם?
זה לא פשוט לגייס את האנשים הנכונים לענף הבנייה, ענף המהווה מנוע צמיחה לכלכלת המדינה כולה. גם לפרויקטים בבנייה ותשתיות שלכאורה דומים מאד, יכול להיות בסופו של דבר אופי מאד שונה. לכל פרוייקט יש את המורכבות הייחודית שלו, התקציב שלו, לוח הזמנים שלו, כמות העובדים הנדרשים משלו…
הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לגייס בהצלחה את האנשים הנכונים לפרוייקט הבנייה או התשתיות שלכם.
1) שליטה בפרטים
כדי לבצע גיוס מוצלח לענף הבנייה והתשתיות מומלץ להיות בקיאים באופן מקיף בכל הפרטים הקשורים לפרוייקט. מה משך הפרוייקט? מה התקציב? מה מהעבודה מתבצע ישירות על ידי החברה ומה על ידי קבלני משנה? כמה עובדים נדרשים בכל תחום? מה שעות העבודה והפעילות באתר הבניה? עבור איזה שלב בפרוייקט אנו מגייסים? ברגע שנשלוט ביד רמה בכל פרטי הפרוייקט, יהיה לנו קל יותר לזהות את האנשים הנכונים עם הידע והניסיון הרלוונטי.
2) הגדרת משרות ותפקידים
גם בהגדרת המשרות צריך לרדת לפרטים ככל שניתן. נניח נרצה לגייס מנהל עבודה, כמה שנות ניסיון נרצה? אילו פרוייקטים דומים מספיק לפרוייקט שלנו שנוכל להתחשב בניסיון מהעבודה עליהם? איזו הכשרה מקצועית נדרשת? קורסים? הסמכות? מה שעות העבודה הנדרשות? האם יש שעות נוספות רבות? האם יש עבודה בלילה? האם יש עבודה בסופי שבוע ובחגים? וכמובן, מה השכר והתקציב שלנו עבור המשרה? רק כשנדע להגדיר את כל זה, יהיה לנו את המפתח להתאמה של בעל הניסיון המתאים ביותר שעומד בצורה הטובה ביותר בדרישות המשרה.
3) יצירתיות בגיוס
האנשים הנכונים לא יושבים בבית ומחכים שתציעו להם משרה. חיפוש העבודה בעולמות הבנייה והתשתיות פעמים רבות הוא לא אקטיבי. אל תחכו שקורות החיים יגיעו אליכם משמיים. זה הזמן להיות אקטיביים, להפעיל קשרים, ליצור חיבורים, לפנות באופן ישיר לאנשים שאתם מעוניינים בהם גם אם לא הביעו עניין באופן אקטיבי בחיפוש משרה. זה לא פשוט לעשות דבר כזה לבד, ניתן ולפעמים מומלץ להיעזר בחברת השמה, חברת כ"א או חברת מיקור חוץ המתמחה בגיוסים מסוג זה.
4) קריטריונים אישיותיים
מקצועיות ותעודות זה חשוב, אבל לא הכל, אי אפשר להתעלם מפרמטרים אישיותיים הנחוצים שיכולים להשתנות ממקום למקום או מתפקיד לתפקיד. אדם יכול להיות מושלם מקצועית לתפקיד מסויים, אבל בגלל פערים אישיותיים תפקודו יפגע בעבודות במקום העבודה. לכל אתר יש תרבות אירגונית אחרת, אופי אחר. מומלץ להגדיר קריטריונים אישיותיים בדיוק כשם שמגדירים קריטריונים מקצועיים, ולבנות תהליך אשר מצליח לאתר ולבחון אותם.
5) הליך גיוס יעיל וחכם
עכשיו כשיש לכם את כל המידע הנחוץ, אתם שולטים במשרה ביד רמה, יודעים מה המסגרת של העבודה ומה הצרכים המקצועיים והאישיותיים- הגיע הזמן לבנות הליך גיוס אשר ישקף את כל זה. הליך הגיוס צריך להיות מקיף אבל יעיל. הוא לא צריך להתיש את המועמדים אבל כן להצליח למדוד את התאמתם לקריטריונים השונים, בין אם מדובר בראיונות פרונטליים, מבחני אישיות, מבחנים מקצועיים ועוד…
בגיוס עובדים, אנחנו לא יכולים לפעול על אוטומט, גם אם עשינו את זה כבר בעבר המון פעמים. תמיד צריך להקדיש זמן לחשיבה וללמידה של המשרה אליה אנחנו מגייסים. אותה משרה בדיוק יכולה להוביל לגיוסים שונים מאד באתרי עבודה ואתרי בנייה שונים ובחברות שונות. אם נקדיש זמן לחשיבה, נוכל להבטיח שנצליח לגייס את האנשים הנכונים לפרוייקט שלנו!