המבנים המכוערים בעולם
השנה החדשה כבר ממש בפתח ויחד איתה גם תקופת הסליחות. תקופה של חשבון נפש, חרטה ובקשה למחילה. הנה כמה דוגמאות למבנים מכוערים ברחבי העולם, חלקם נמצאים בערים הכי יפות בעולם. אין ספק שכל מי שקשור אליהם, היזמים, השרטטים, המהנדסים האזרחיים ומנהלי העבודה שאחראים עליהם – צריכים לבקש מהציבור – סליחה.
מלון ריוגיונג בצפון קוריאה
המלון המכונה גם "מלון האבדון" עומד ריק כבר למעלה מ-30 שנה. המלון נחשב לאחד הבניינים המכוערים בעולם. כאשר החלה הבנייה של הבניין אי שם בשנת 1987, מלון ריוגיונג תוכנן להפוך ליצירת מופת מרשימה: בניין גבוה יותר ממגדל אייפל, עם 3,000 חדרים וחמש מסעדות מסתובבות. עברו מאז יותר מ-30 שנה והבניין נותר לא מאוייש.
לינקולן פלאזה בבריטניה
הבניין המכוער הזה אפילו זכה בפרס שהוענק ל"מבנה המכוער ביותר בבריטניה" בשנת 2016. אדריכלים שונים טענו שהוא מציג את הגרוע מכל בתכנון אדריכלי. מדובר במגדל מגורים, ולמרבה ההפתעה למרות השנאה כלפי יופיו החיצוני , כל הדירות בו נמכרו ומאוישות. כמו שאומרים, על טעם וריח אין מה להתווכח…
המרכז הממשלתי של מחוז אורנג 'בגושן, ניו יורק
הבניין הזה כל כך מכוער, שהוא אפילו הצליח לעורר דיון ציבורי על האם יש בניינים שהם פשוט מכוערים מדי בשביל להמשיך להתקיים? במאמר שנכתב בניו יורק טיימס ב 2015, ניתן הבניין הזה כדוגמה לבניין ששום שיפוץ לא יכול לעזור לו, ושמראה הבניין משנות ה- 60 פשוט לא עומד ברוח התקופה. יחד עם זאת, בשנת 2018 עבר הבניין שיפוץ בעלות של 74 מיליון דולר, שהתמקד בעיקר בשיפוץ החלל החיצוני יחד עם שימור המראה החיצוני הייחודי (בכיעורו) של הבניין.
מגדל הטלוויזיה ז'יז'קוב בפראג
הרבה סליחות יש לכל מי שאחראי על המבנה הזה.
הבניין אשר נבנה בשנות ה-80 נבחר על ידי רדיו CBC כאחד הבניינים המכוערים בעולם. הבניין בולט במיוחד לאור הארכיטקטורה היפהפה של העיר פראג. פסלי התינוקות הענקיים שזוחלים במעלה המגדל הופכים את המגדל לקריפי במיוחד.
הכוורת בוולינגטון, ניו זילנד
מקרן שקופיות שנפל על עוגת חתונה שנפלה על גלגל מים הוא תיאור אחד של אגף ההנהלה של בנייני הפרלמנט בניו זילנד, המכונה גם "כוורת הכוורת". קרבתו לבית הפרלמנט הניאו-קלאסי השכן אדוארדיאני רק מדגישה את חוסר האטרקטיביות שלו. יש כאן איזשהו מהנדס אזרחי שבהחלט צריך לבקש סליחה.
מרכז ז'ורז 'פומפידו בפריז
אולי המפורסם והידוע ביותר בבניינים המכוערים .כשמסתכלים על הצינורות המקודדים בצבע שנבנו בחלקו החיצוני של מוזיאון האמנות המודרני הזה, רואים במהירות מדוע אלמנטים אלה מוסתרים בדרך כלל.
מטה פטרוברס; ריו דה ז'נרו
שילוב בין בית סוהר ליצירת לגו לא גמורה הוא התיאור הנפוך של המבנה העגום, דמוי הבלוק, שתופס מקום נכבד באזור העיר התחתית של העיר. כדי להחמיר את המצב, לוחות חיצוניים נותנים אשליה שהבניין מתפרק למעשה.
כיכר אתרים – תל אביב
אי אפשר לסיים את הרשימה בלי קצת "גאווה" מקומית. מבנה מכוער ומוזנח החוסם את הצומת בין שדרות בן גוריון לרחוב גורדון. המקום היה בעבר כיכר מצליחה מרובת חנויות, אך עם השנים הפך לאיזור מפוקפק של מועדוני חשפנות.
כתבו לנו, על אילו מבנים נוספים בישראל מהנדסים, אדריכלים ומנהלי עבודה צריכים לבקש מהציבור- סליחה?