המבנים הכי מוזרים בעולם
נהוג שבפורים חייב אדם לשתות לשוכרה עד שלא ידע להבחין בין המן למרדכי.
נראה שהאדריכלים, המתכננים, המעצבים והמהנדסים שלקחו חלק בבניית המבנים הבאים, לקחו את המנהג עד הקצה. הנה כמה מהמבנים המוזרים בעולם שאולי ההסבר היחיד לקיומם הוא קצת יותר מדי אלכוהול:
בית שנבנה על סלע בסרביה.
אין מצב שהבית הזה שניצב על סלע באמצע הנהר בעיר באג’ינה באסטה בסרביה הוא לא התערבות של כמה חבר’ה שיכורים. אין שום הסבר אחר שמתקבל על הדעת ללמה הוא שם.
הבית נבנה בשנת 1968 על ידי קבוצת צעירים שהחליטו שהסלע שעל הנהר הוא מקום אידיאלי למקום בילוי זעיר.
בניין קומקום התה המסתובב בסין
בדרך כלל קומקומים אמורים להכיל מים חמים או תה, אבל נראה שמי שבחר לבנות את המבנה המרשים הזה, מעדיף שתייה קצת יותר חריפה.
בשנת 2014 הושלמה הקמת הבניין המוזר הזה בן ה-10 קומות המבוסס על קומקומים מחימר אדום וחפצים אחרים שמקורם במחוז ג’יאנסו.
הבניין מתנשא לגובה של כמעט 39 מטר ומסוגל להסתובב 360 מעלות. וכמה עלה להקים אותו? רק 6.4 מילארד דולר! אנחנו מסוגלים לחשוב על כמה שימושים יותר ראויים שאפשר לעשות עם סכום כזה…
בית שהוא גם מטוס או המטוס שהוא גם בית בניגריה
באופן מפתיע, יש לא מעט דוגמאות למקרים שבהם אנשים הסבו מטוסים לבתים ראויים למגורים אבל זה אולי המקרה המרשים ביותר. גם קבלן ניגרי, סעיד ג’מאל, בנה בית בצורת מטוס באמצעות בטון. משפחתו, במיוחד אשתו אוהבים לטייל, כדי לגרום להם להרגיש שהם תמיד על המטוס, הוא הפתיע אותם ברעיון לבנות בית בצורת מטוס בעיר הולדתו אבוג’ה, ניגריה.
הוא החל לבנות את הבית הייחודי הזה בשנת 1999 והעבודה עדיין בעיצומה, לפי ג’מאל, הבית עדיין לא הושלם במלואו. הוא בנוי על מתחם הכולל בית הארחה, מסגד, בריכת שחייה, גינה, עצים וחניון מקורה.
איך היינו רוצים להיות זבוב על הקיר ברגע שבו התקבלה ההחלטה הזאת. יש לנו הרגשה שאלכוהול היה מעורב שם…
הבית ההפוך ברוסיה
לך הביתה בית, אתה שיכור! ככה לפחות נראה הבית ההפוך בעיר קרסנויארסק בסיביר ברוסיה.
הבית המוזר הזה שהפוך כלפי חוץ (אבל רגיל לגמרי מבפנים) נבנה כאטרקציה תיירותית בשנת 2014.
הבית הנוזל באנגליה
אופס, נראה לי שמישהו פה שכח משהו בשלבי הבנייה. לפחות ככה זה מרגיש כשמתסכלים על החזית של הבית הזה בעיירת החוף האנגלית מרגייט.
המעצב אלכס צ’ינק יצר את המייצג – שנקרא “מברכי האף שלי עד לבטן האצבעות שלי” – על ידי הסרת חזיתו של בית בודד בן ארבע קומות שהיה נטוש במשך אחת עשרה שנים והחלפתו בחזית חדשה לגמרי שעוזבת הקומה העליונה המתפוררת חשופה, ואז מתעקלת כלפי חוץ כך שהחלק התחתון שוכב שטוח מול הבית.
טוב, בכל זאת אנגליה, אולי מישהו שתה בירה אחת יותר מדי ב happy hour
בית האסלה בדרום קוריאה
יש דברים שלפעמים גם יותר מדי אלכוהול לא יכול להסביר.
בית דו-קומתי זה בסוון, דרום קוריאה, מעוצב כמו שירותים. סים ג’ה-דאק, הידוע גם בשם “מר טואלט”, התפרנס מהפיכת השירותים הציבוריים ליפים. הבית שלו עכשיו בהחלט משרת אותו ככלי שיווקי.
בניין הסלסלה בארה”ב
ואם כבר בפורים עסקינן, אי אפשר להתעלם מהמבנה שנראה כמו משלוח מנות ענקי!
באופן לא מפתיע, הבניין הזה בבעלות חברה לייצור סלים.
הבית העקום בפולין
לא, לא, אל תדאגו, לא שתיתם יותר מדי ועכשיו הכל נראה מוזר (בעצם אולי כן, אבל סביר להניח שלא). ככה פשוט הבית הזה נראה. המבנה בעל הצורה הלא סדירה הפך לאטרקציה מפורסמת בעיר. זה למעשה חלק ממרכז הקניות רזידנט בעיר סופוט בפולין.
בית האבן בפורטוגל
“היי, הרווח בין שני הסלעים הענקים האלה נראה כמו מקום מצויין לבנות בו בית” חשב לעצמו מישהו שכנראה היה מאד מאד שיכור.
בית האבן הזה ממוקם בהרי הגורל של פורטוגל. הוא נבנה בשנת 1974 בהשראת הסדרה המצויירת הפלינסטונס.